Jogi, pénzügyi és üzleti angol felsőfokon

penzugy

Pénzügyi angol

„Mi is az ICFE?” Az International Certificate in Financial English egy olyan nemzetközi nyelvvizsga, amely a vizsgázók pénzügyi angol nyelvtudását méri.

„Mi áll a felmérés középpontjában?” Fontos tudni, hogy a vizsga középpontjában nem a pénzügy területén megszerzett tárgyi tudás áll, hanem a SZAKNYELV HELYES HASZNÁLATA.

„Kiknek ajánlott ez a vizsga?” Könyvelőknek, könyvvizsgálóknak, egyetemistáknak illetve mindenkinek, aki a pénzügy területén, nemzetközi környezetben dolgozik vagy szeretne elhelyezkedni.

„Ki jegyzi a vizsgát?” Az angliai Cambridge egyetem és az ACCA.

„Milyen szintű nyelvtudás kell hozzá?” A Közös Európai Referencia Keret alapján az ICFE B2 (középfok) és C1 (felsőfok) szintjén került besorolásra.

„Miből áll a nyelvvizsga?” A szokásos részekből: írott szöveg értése (olvasás), íráskészség (levél vagy összefoglaló írása), hallott szöveg értése és beszédkészség.

„Hogyan értékelik?” 5 szintű értékelés születik végeredményként: C1 dicsérettel vagy anélkül, B2 – ezek sikeres vizsgát jeleznek, ellentétben a „majdnem sikeres vizsgával” és „sikertelen vizsgával”.