KissEszter

Breuer-Kiss Eszter
ELTE-ÁJK megbízott egyetemi oktató, magántanár

Társasági jog kurzus

Átfogó és hasznos kurzus, amely során áttekintjük a magyar és a common law területén honos jogintézményeket, ezek viszonyát egymáshoz, illetve nyelvi átültethetőségük lehetőségeit.

A következő tanfolyam indul:
2024.02.13.

Szia, Breuer-Kiss Eszter vagyok

Az ELTE-ÁJT megbízott egyetemi oktatója, politikatudományi PhD aspiráns, okleveles EU szakértő, pénzügyi szolgáltatásközvetítő, grafológus, magántanár, fordító.

Tanulmányok

Nyelvtudás: angol, német, francia, orosz, szlovén

Miért tanulj velem?

Ismerem a piacot, így nyugodt szívvel tudom mondani, hogy azt a fajta tudást és anyagot, amivel én tudok neked segíteni, kevesen nyújtják a piacon. Talán 5-6 ember van rajtam kívül az országban, aki hozzám hasonló színvonalon tanít ezen a speciális területen.

20 éve egyetemi oktatóként (is) tevékenykedem. Magántanárként már több, mint 1500 tanítványnak segítettem egy boldogabb élet elérésében azzal, hogy tudást adtam a kezükbe. Tudást, amivel értékesebbek lettek a munkájukban.

Tanítványaim folyamatosan dicsérik az egyedi tanítási módszereimet, a részletekre való odafigyelésemet és az elkötelezettségemet a sikerük iránt.

A személyközpontú és barátságos oktatás híve vagyok. Kurzusaim online kerülnek megtartásra, élő videochat formájában. Egyéni oktatásra is van lehetőség, ezzel kapcsolatban vedd fel velem a kapcsolatot.

Mit mondtak rólam?

Vélemények

TÁRSASÁGI JOG

20 óra,  heti 1 alkalom, alkalmanként 2*45 perc
(keddenként 14.30. – 16.00)

Egyedi, máshol nem fellelhető tananyag kifejezetten a magyar Ptk. szókészletére szabva.

Maximum létszám: 5 fő

A kurzus leírása

Áttekintjük a magyar és a common law területén honos jogintézményeket, ezek viszonyát egymáshoz, illetve nyelvi átültethetőségük lehetőségeit.
A tananyag magában foglalja olvasott és hallott szöveg értését, illetve szókincsfejlesztő gyakorlatokat, melyek jórészt egyedi, máshol nem fellelhető feladatok és kifejezetten a magyar Ptk. szókészletére összpontosítanak. Íráskészségük fejlesztésére a hallgatók megismerkednek az adott jogterületen leggyakrabban előforduló levéltípusokkal: az ügyfélnek írt tanácsadói levéllel, illetve a taggyűlések / igazgatósági ülések jegyzőkönyvének vezetésével. Az alapegységek lezárásaként sor kerül egy jegyzőkönyv fordítására.
 
A kurzus felépítése:
 
  1. Társasági forma kiválasztása, gazdasági szervezet megalapítása, társasági szerződés.
  2. Pénzügyi alapok megteremtése: tőkésítés, részvények kibocsátása és azok típusai, elővásárlási jog, jogosultsági kibocsátás. Felügyeleti szervek típusai.
  3. Változások a társaság szerkezetében: cégnév megváltoztatása, felvásárlás, átvétel, beolvadás, összeolvadás. Spin-off. Taggyűlési jegyzőkönyv.
  4. A társaság megszűnése, fizetésképtelenség, csőd, felszámolás, végrehajtás.
  5. Versenyjog: kartell, monopólium, oligopólium.
  6. Társasági formák a magyar jogban.

A kurzus ára:
79.900 Ft

Fizetési feltételek:
A kurzus ára Tárgyi adómentes, tehát 0% ÁFA-tartalmú.
Teljesítés banki utalással.
FONTOS! Kizárólag magánszemélyeket tudok kiszolgálni.

Van lehetőség a fix kurzusok mellett egyéni időpontokra: hozz magaddal még 2 embert és megbeszéljük a részleteket. Ehhez csak töltsd ki az oldal alján található Kapcsolati űrlapot!

Társasági jog

Élő, online órák videóchaten (Messenger, Teams, Viber)

Jelentkezési határidő: 2024.02.11

Nap
Óra
Perc

múlva

Kurzus indulása: 2024.02.13

JELENTKEZÉS

A jelentkezést követően írásban felveszem veled a kapcsolatot a további részleteket illetően.